referenties

In contacten met anderen zijn twee eigenschappen belangrijk. De eerste daarvan in ‘credibility’, letterlijk ‘geloofwaardigheid’. Deze eigenschap heb ik bij Paulien bij alle vertaalprojecten ruimschoots aangetroffen. Ze heeft bij het redactiewerk oog voor de kleinste details, maar houdt ook goed de grote lijnen in de gaten. Ook vind ik het heel prettig dat ze met mij als vertaler meedenkt en goede suggesties bij vertaalproblemen doet. Bovendien is Paulien sterk in snelle ‘een-tweetjes’ per mail tijdens het correcties: we hebben al veel snelle en vruchtbare schriftelijke ‘digitale brainstormsessies’ gehad. 

De tweede eigenschap is ‘likeability’ een term die niet goed te vertalen is. Vrij vertaald naar de samenwerking met Paulien zou ik zeggen: het is prettig om met Paulien samen te werken! Ik vind haar humor en haar soepele manier van werken heel prettig. Het schept vertrouwen en zorgt voor betere resultaten.

Paulien zowel ‘credible’ als ‘likeable’, een perfecte match!

Henk van ter Meij – vertaler

——————————————————————————————————

Ik weet niet of ik nu nog contact met jou zal hebben bij de fysieke verschijning van de boeken. Als dat niet zo is, dan nu alvast heel hartelijk bedankt voor de samenwerking tot op heden. Ik weet niet of onze wegen elkaar nog eens kruisen, maar als het zo uitkomt zou ik er verguld mee zijn dat je opnieuw werk dat ik aanlever zou behartigen.

Kok van Luik – vertaler 

——————————————————————————————————————–

De vraag: “Ik ben, al een poosje, bezig met een boek.  Ik merk dat ik op dit moment een beetje vast zit. De eerste versie is denk ik voor zo’n 80% af, maar ik kom op dit moment niet echt verder. Misschien dat jij mij net dat duwtje kan geven dat ik nodig heb.”

De samenwerking: “Ik ben heel blij met wat je gedaan hebt, alle suggesties en verbetertips! Ik ga er ook gelijk mee aan de slag. En hoop op afzienbare termijn het manuscript ‘gereed’ te hebben.”

“Ik heb vorige week een contract getekend met (naam uitgever)! Ze vindt het een mooi verhaal om aan het fonds toe te voegen! Ik ben zo blij dat ik begin dit jaar contact met jou heb gezocht, dat heeft mij wel het laatste zetje gegeven dat ik nodig had om het af te maken en verder te gaan!”

Isolde Boers

(Auteur)

——————————————————————————————————————–

De vraag: “Mag  ik mijn manuscript gewoon eens naar je opsturen? Wie weet welke deur er open gaat. Ik waardeer elke hulp of mogelijkheid.”

De samenwerking: Voor mijn boek kwamen wij op een bijzondere wijze in contact. Ik ben erg blij met haar hulp, inzicht en frisse ideeën. Soms daagt ze je uit na te denken waarom je iets schrijft. Dat helpt. Maakt het beter. Ik heb er een coach bij en ik hoop op nog meer samenwerking voor de toekomst. Waardering is op zijn plaats! Aanrader en een topper!” 

https://www.linkedin.com/posts/dewitarian_hoe-gaaf-is-dat-het-boek-gaat-zeker-uitgegeven-activity-6575436928768897025-LYsC 

Arian de Wit

(Spreker | auteur)

——————————————————————————————————————–

De vraag: “Heb jij tijd en zin om als redacteur mijn script te redigeren? Het is een heftig verhaal hoor. Zeker voor vrouwen denk ik. Twee uitgevers hebben als feedback gegeven dat ze het te snel van leuk naar heftig vinden gaan en dat ze dan niet weten of het thriller of misdaad is en de ander vond het te kinderachtig geschreven.”

De samenwerking: “Dank voor je snelle werk. Ik wil je even zeggen dat ik je onwijs slim vind en blij ben met je suggesties. Ik vind je heel slim en humor hebben. Ik heb soms echt moeten lachen omdat je dingen goed had opgemerkt. Ik ben blij met jou werk.”

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6536855390536118272

Merel van Groningen

(Auteur | De Villa)

——————————————————————————————————————–

De vraag: “Mijn bedoeling is om een klein boekje uit te geven met daarin vijftig verhaaltjes. Ik heb een eigen stijl van schrijven. Die moet er wel in terug te vinden zijn. Er zal soms een ouderwets woord in zitten. Zo ben ik. Zet het gerust tussen haakjes.”

De samenwerking: Paulien is een expert op taalkundig gebied. Ik heb mijn eerste boek door haar laten corrigeren. Ze corrigeerde niet alleen maar leefde zich ook in in de beschreven situatie. Zodoende gaf ze ook advies. Het was een eis van mij om mijn stijl te behouden. Ondanks dat het soms rood ziet van de aantekeningen en suggesties, is ze daar 100 % in geslaagd. Al heel gauw krijg je een fijne band met haar. En …ze wist me te vinden als we een deadline afgesproken hadden. Naast een warme persoonlijkheid is ze een kanjer. Aan iedereen die wil schrijven zou ik willen adviseren: Leg contact met Paulien!” 

John Tollenaar

(Auteur | Alles gegeven)

——————————————————————————————————————–