Mijn boeken

De juwelendieven

Floris kijkt vlug om zich heen. Hier binnen kunnen ze zich onmogelijk verstoppen. ‘Snel, we moeten hier wegwezen!’ sist Jonathan. Ze leggen samen gauw het matras terug en dan rennen ze naar buiten.

Floris woont vlak bij het bos. Hij speelt er erg graag met zijn vriend Jonathan. Het is vakantie en samen bouwen ze een hut in het bos. Al gauw vindt Jonathan, die altijd alles mag, het saai. Hij stelt voor om verder het bos in te gaan. Wat zien ze daar achter de bomen? Mogen ze daar wel komen? In een oud huisje, midden in het bos, vinden ze gestolen sieraden. Ze besluiten om zelf voor politie te gaan spelen. Is dat eigenlijk wel een slim idee? Want vanaf dat moment lijkt alles mis te gaan… Laat Jonathan Floris in de steek? Is hij eigenlijk wel een echte vriend?

Leeftijd 10+ Avi: E6

________________________________________________________________________________________________________________

Zo gek nog niet!

Tegenover het veldje waar Stefan altijd voetbalt, staat een hoog gebouw. Hij denkt dat het een bejaardenhuis is. Als hij tegen zijn vrienden vertelt dat zijn moeder binnenkort bij iemand daar op bezoek gaat, lachen ze hem uit. ‘Daar wonen toch gekken? Die gooien toch spullen naar je hoofd?’ Hij schrikt ervan en móét mam tegenhouden. Hij hoort dat ze er elke vrijdag patat eten. Daar moet hij bij zijn! Die Hanny is best aardig. Maar niet iedereen doet vriendelijk. Wil hij de volgende keer nog wel mee? Op een dag wordt zijn moeder gebeld. Hanny is weg! Met haar scootmobiel die ze nog maar net heeft. O nee, zou ze ergens in een sloot liggen? Of…? Stefan besluit haar te gaan zoeken. En dat hoeft hij gelukkig niet alleen te doen! Nathan, Jonas, Esmee en nog veel meer gaan hem helpen!

Leeftijd: 9+

_______________________________________________________________________________________________________________

Geheimschrift

Leon heeft voor zijn verjaardag een metaaldetector gekregen. Op een middag gaat hij samen met zijn hond Luna naar het strandje. Uiteraard neemt hij zijn detector ook mee. Bierdopjes… schroeven… lipjes… alleen maar troep. Net voordat hij naar huis wil gaan, gaat de detector wéér piepen. Leon graaft dieper en dieper. Luna snuffelt in het gat. Hebbes! Een vreemd potje. Jammer genoeg zit het potdicht! Pas thuis ontdekt Leon wat erin zit. En dan begint er een zoektocht. Lukt het Leon en zijn zus om het geheimschrift op te lossen?

Leeftijd: 9+

________________________________________________________________________________________________________

Wonderlijke winter                                                         

Hij roept nog een paar keer. Zijn tranen vertroebelen zijn zicht! Met schaatsen en al stormt hij de woonkamer binnen. Mam kijkt verschikt op en laat haar spons in de emmer met water vallen. ‘Mama! Ik kan Loes nergens vinden!’ Hij zakt op zijn knieën neer en barst in tranen uit…

Brr… wat is het koud! IJsbloemen op de ramen, bevroren dekens, bevroren waterleidingen. Zelfs het IJsselmeer ligt helemaal dicht. Dirk en Loes krijgen ijsvrij. Zelfs papa hoeft niet te werken. Joepie! Veel tijd om te schaatsen. Leuk! Of toch niet…? Dirk raakt zijn tweelingzusje kwijt. Waar is ze? Ze is toch niet buiten, in die kou? Ligt ze onder het ijs? Dirk raakt in paniek. Opeens is de pret verdwenen… Komt het nog goed? De winter van 1963 was een bizarre winter. Beleef jij het mee?


Verboden vrucht

Elza en Tamara zijn beste vriendinnen, maar heel verschillend. Elza heeft niet zoveel met jongens, Tamara wel. Ze laat zelfs een nogal pikante foto zien, die ze van Guus gekregen heeft. En ze is van plan ook zoiets terug te sturen. Dat gaat dus goed fout! Zoiets zou Elza nooit doen… Maar dan krijgt ze een andere pianoleraar. Nico. Aardige man. Waar komt dat vreemde gevoel in haar buik vandaan? Ze vraagt hem om een foto. Waarom weet ze eigenlijk niet. En voor ze er erg in heeft stuurt ze er ook een van haarzelf. Een heel verkeerde. Niet terug te draaien – wat nu?

Young adult roman over een actueel onderwerp.

——————————————————————————————————————-

Hé, doe je mee? – deel 1 + 2

Houd je van knutselen, proefjes doen en spelletjes? Dan is dit Bijbels Denk- en Doeboek is echt iets voor jou! In dit boek worden veertig onderwerpen uit het Oude Testament besproken. Iedere keer word je weer aan het denken gezet. Je verveelt je geen moment met dit denk- en doeboek. En het is nog leerzaam ook!